Nákupní seznam

Bramborové šulánky na slano, nejlepší recept

14.06.2022

  • 4.3/5

Zatímco dětem ulahodím spíše šulánkami na sladký způsob, já osobně jsem si více oblíbila bramborové šulánky na slano, skvělé jídlo bez masa.

Bramborové šulánky na slano - nejlepší recept, autorka receptu a foto: Denča

Zatímco dětem ulahodím spíše šulánkami na sladký způsob, já osobně jsem si více oblíbila bramborové šulánky na slano, skvělé jídlo bez masa.

Bramborové šulánky na slano - nejlepší recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2

Šulánky na slano z bramborového těsta jsou jednoduché a nenáročné na přípravu a ingredience. Nepotřebujete toho opravdu mnoho. Jde o lehké a chutné vegetariánské jídlo, které si určite zamilujete.

Použijte oblíbený tavený sýr, který vám nejlépe chutná. Bramborové šulánky na slano podáváme ozdobené a dochucené čerstvou pažitkou. Pokud byste přece jen chtěli do šulánků maso, pěkne opečená slanina je výborná možnost.

Zkuste i výborný recept na pečené cuketové placky z dílně kuchyne Ženy v meste.

Co tak skvělý recept na rychlé zapečené těstoviny se šunkou?

Bramborové šulánky na slano - nejlepší recept

(na 2 porce)


Ingrediencie

  • 1 ks - pažítka
  • 200 g - polohrubá mouka
  • 1 čajová lžyčka - sůl
  • 400 g - brambory
  • 1 Polévková lžýce - máslo
  • 1 ks - červená cibule
  • 100 g - hustý bílý jogurt nebo kysaná smetana
  • 50 g - tavený sýr
  • 1 ks - syrové vejce
Poslat jako nákupní seznam



Bramborové šulánky na slano, nejlepší recept

Bramborové šulánky na slano - nejlepší recept

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 1 pažitka, 1 syrové vejce, 1 červená cibule, 100 g hustého bílého jogurtu nebo kysané smetany, 50 g taveného sýra, 400 g brambor vařených ve slupce, 1 PL másla

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Přípravíme brambory

Na začátek uvaříme brambory ve slupce (vhodné je i den předem). Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

2. Vypracujeme těsto

K bramborám přidáme mouku, celé vajíčko a sůl. Vypracujeme těsto, které se lepí tak akorát.

3. Nakrájíme a uvaříme šulánky

Těsto si dáme na pomoučněný vál, a krájíme / šouláme na požadovaný tvar, jak komu vyhovuje. Já mám šulánky ve slané verzi ráda takto, nakrájené na obdélníky. Šulánky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, krátce po zavaření lehce zamícháme, aby se nepřichytily na dno. Když se vyplaví navrch, vaříme ještě asi 5 minut. Scedíme je a přendáme do mísy.

4. Přípravíme si ingredience k omáčce

Na omáčku budeme potřebovat: červenou cibuli, kysanou smetanu, máslo a sýr ve střívku.

5. Dokončíme a servírujeme

Nakrájenou červenou cibuli si lehce osmáhneme na másle. Přidáme kysanou smetanu a sýr ve střívku. Osolíme a opepříme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Promícháme se šulánkami a dozdobíme nasekanou pažitkou.

Ať vám chutná.

Vyzkoušejte i náš skvělý recept na šťavnatý granadír.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty