Nákupní seznam

Domácí houskový kynutý knedlík - top recept

20.06.2022

  • 4.3/5

Skvělý houskový kynutý knedlík jako od babičky, který zůstane měkký i na druhý den (pokud nezmizí hned ten den). Až tuto přílohu, která se hodí ke všem českým omáčkám vyzkoušíte, už nikdy nebudete kupovat z obchodu.

Domácí houskový kynutý knedlík, autorka receptu a foto: Kristýna

Skvělý houskový  kynutý knedlík jako od babičky, který zůstane měkký i na druhý den (pokud nezmizí hned ten den). Až tuto přílohu, která se hodí ke všem českým omáčkám vyzkoušíte, už nikdy nebudete houskový knedlík kupovat z obchodu. 

Domácí houskový kynutý knedlík - top recept

  • Čas přípravy v min.: 90
  • Čas vaření v min.: 20
  • Počet porcií: 6

Vyzkoušejte recept, který je jednoduše popsaný a zvládne každá kuchařka.

Kdysi nebyly knedlíky přílohou k masu, ale hlavním jídlem, dnes si bez skvélého houskového kynútého knedlíku  tradiční svíčkovou, znojemskou nebo vepřo knedlo zelo ani neumíme představit.

Skuzte i recept na dokonalou tarhoňu, která se nelepí z dílne Ženy v meste. Vyzkoušejte i náš recept na halušky se zelím a uzeným masem.

Domácí houskový kynutý knedlík

(na 6 porcí)


Ingrediencie

  • 0,375 litru - mléko
  • 1 ks - vejce
  • 1 špetka - sůl
  • 1 čajová lžyčka - cukr
  • 0,5 kg - hrubá mouka
  • 50 g - kvasnice
  • 200 g - rohlík
Poslat jako nákupní seznam



Domácí houskový kynutý knedlík - top recept

Domácí houskový kynutý knedlík - postup přípravy

Ingredience: 0,5 kg hrubé mouky, 1ks vejce, 0,375 l mléka, 50 g kvasnic, 20 dkg rohlíku, 1 čajová lžyčka cukru, špetka soli

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Do mléka přidáme kvasnice

Do teplého mléka (teplota lidského těla) dáme lžičku cukru a přidáme rozdrobené kvasnice. Necháme naběhnout zhruba 10 minut.

2. Vymísíme těsto

Prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce a kvásek. Vymísíme těsto, vařečkou nebo robotem, až bude těsto hladké a lesklé. Mělo by dělat puchýřky. Těsto necháme vykynout na teplém místě pod utěrkou.

3. Uděláme šišky

Po půl hodině znovu vymísíme a přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, uděláme šišky a znovu necháme půl hodiny vykynout pod utěrkou.

4. Dáme vařit knedlík

Dáme vařit vodu, kterou osolíme. Do vřící vody dáme vařit knedlík na 20 minut, po 10 minutách otočíme.

5. Knedlík nakrájíme

Po vytažení knedlík propíchneme (např. Špejlí) a pak nakrájíme - nejlépe nití.

Ať vám chutná.

Zkuste i vynikající recept na poctivou svičkovou na smetaně s domácím houskovým knedlíkem.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty