Domácí houskový kynutý knedlík, autorka receptu a foto: Kristýna
Skvělý houskový kynutý knedlík jako od babičky, který zůstane měkký i na druhý den (pokud nezmizí hned ten den). Až tuto přílohu, která se hodí ke všem českým omáčkám vyzkoušíte, už nikdy nebudete houskový knedlík kupovat z obchodu.
Vyzkoušejte recept, který je jednoduše popsaný a zvládne každá kuchařka.
Kdysi nebyly knedlíky přílohou k masu, ale hlavním jídlem, dnes si bez skvélého houskového kynútého knedlíku tradiční svíčkovou, znojemskou nebo vepřo knedlo zelo ani neumíme představit.
Skuzte i recept na dokonalou tarhoňu, která se nelepí z dílne Ženy v meste. Vyzkoušejte i náš recept na halušky se zelím a uzeným masem.
(na 6 porcí)
Ingredience: 0,5 kg hrubé mouky, 1ks vejce, 0,375 l mléka, 50 g kvasnic, 20 dkg rohlíku, 1 čajová lžyčka cukru, špetka soli
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Do teplého mléka (teplota lidského těla) dáme lžičku cukru a přidáme rozdrobené kvasnice. Necháme naběhnout zhruba 10 minut.
Prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce a kvásek. Vymísíme těsto, vařečkou nebo robotem, až bude těsto hladké a lesklé. Mělo by dělat puchýřky. Těsto necháme vykynout na teplém místě pod utěrkou.
Po půl hodině znovu vymísíme a přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, uděláme šišky a znovu necháme půl hodiny vykynout pod utěrkou.
Dáme vařit vodu, kterou osolíme. Do vřící vody dáme vařit knedlík na 20 minut, po 10 minutách otočíme.
Po vytažení knedlík propíchneme (např. Špejlí) a pak nakrájíme - nejlépe nití.
Ať vám chutná.
Zkuste i vynikající recept na poctivou svičkovou na smetaně s domácím houskovým knedlíkem.
Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte zapečený květák, výborný oběd nebo večeři.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.