Nákupní seznam

Fantastické kovbojské fazole, zaručený recept

01.08.2022

  • 3.3/5

I vy jste se někdy koukali na western, kde kovbojové jedli fazole s takou chutí, až vám vyhládlo? Jo, tak jsou ony, podle Receptů Dobré Kuchyně si je snadno připravíte.

Fantastické kovbojské fazole, autorka receptu a foto: Kristýna

I vy jste se někdy koukali na western, kde kovbojové jedli fazole s takou chutí, až vám vyhládlo? Jo, tak jsou ony, podle Receptů Dobré Kuchyně si je snadno připravíte.

Fantastické kovbojské fazole, zaručený recept

  • Doba přípravy min.: 20 (za předpokladu, že máme fazole namočené a uvařené)
  • Doba vaření min.: 20
  • Počet porcí: 6 porcí

Fazole mají svůj původ v Mexiku, kde mají rádi, i když fazole zkašovatí, což u nás není příliš populární. My máme pro vás recept, se kterým připravíte fazole tak akorát a budou chutnat všem. Pokud je fazole uvařená, je to rychlá večeře nebo i oběd.

Kovbojské fazole vás zasytí rychle, levně, a s čerstvou zeleninou taky zdravě. Já je ráda podávám s chlebem a opečeným párkem. A pro milovníky pálivého jídla je super přimíchat k fazolím chilli papričky.

Vyzkoušejte i další recepty na fazole z dílne Ženy v meste

Fantastické kovbojské fazole, zaručený recept

(na 6 porcí)


Ingrediencie

  • 2 polévkové lžíce - olej
  • 5 ks - cibule
  • 1 půl kávové lžičky - sůl
  • 1 čajová lžička - oregano
  • 500 g - fazole
  • 6 ks - čerstvá rajčata
  • 1 ks - česnek
  • 2 čajové lžičky - cukr
  • 1 čajová lžička - kmín
Poslat jako nákupní seznam



Fantastické kovbojské fazole, zaručený recept

Fantastické kovbojské fazole, zaručený recept - postup přípravy

Ingredience: 500 g fazole, 6 ks čerstvých rajčat, 5 ks cibulí, celou hlavičku česneku, 2 kávové lžičky cukru, 1 kávovou lžičku kmínu, 1 kávovou lžičku oreganu, půl kávové lžičky soli, 2 polévkové lžíce oleje

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Fazole namočíme

Fazole si dáme přes noc namočit. Fazole dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a dáme na chladné místo, ideálně do lednice. Z fazole tak vyplavíme nechtěné nadýmavé látky a připravíme tak skvělou konzistenci fazolí.

2. Fazole uvaříme

Fazole dáme nejlépe hned od rána vařit do měkka. Pozor někdy vaříme fazole i 3 hodiny, podle druhu fazole.

3. Nakrájíme zeleninu

Nejdřív pokrájíme cibuli a česnek na jemno. Rajčata na co nejmenší kousky,aby se nám dobře podusili.

4. Osmažíme cibuli s česnekem

Na pánvíčku dáme olej, na kterém posmažíme cibuli a česnek do zlatova cca 10 minut.

5. Přidáme k fazoli

Posmaženou cibuli a česnek přidáme k uvařené a přeceděné fazoli do hrnce a promícháme.

6. Přidáme rajčata a dochutíme

Ke směsi přidáme pokrájené rajčata, oregano, kmín, sůl a cukr. Zamícháme dusíme pod pokličkou až změknou rajčata cca 20 minut.

7. Podáváme

Fazole podáváme s chlebem a opečeným párkem. A pro milovníky pálivého jídla, je super přimíchat k fazolím chilli papričky.

Dobrou chuť!

Máme pro vás i další osvědčené recepty na skvělý oběd.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty