Nákupní seznam

Fit mandlový chlebíček - vyjímečný recept

25.06.2022

  • 3.8/5

Honí vás mlsná ale chcete si udržet svoji štíhlou linii. Mandlový chlebíček je skvělá volba dezertu ke kafíčku po nedělním obědu. Vláčný chlebíček pro milovníky čokolády a oříšků a to bez výčitek.

Fit mandlový chlebíček - vyjímečný recept, autorka receptu a foto: Kristýna

Honí vás mlsná ale chcete si udržet svoji štíhlou linii. Mandlový chlebíček z dílně portálu Recepty Dobré Kuchyně je skvělá volba fit dezertu ke kafíčku po nedělním obědu. Vláčný chlebíček pro milovníky čokolády a oříšků a to bez výčitek.

Fit mandlový chlebíček - vyjímečný recept

  • Doba přípravy min.: 15
  • Doba pečení min.: 50
  • Počet porcí: 10

Tip: Skvěle chutná s čerstvým ovocem.

K zdravým receptúm na koláče a zákusky jednoznačne patří i naš fit recept na mandlový chlebíček s kolečkami banánu a jahodami. Mandlová mouka je oblíbená bezlepková a nízkosacharidová surovina. Mandle pomáhají i proti obezitě, obsahují důležité vitamíny, minerály, nenasycené mastné kyseliny a jsou vyjímečným zdrojem antioxidantú.

Z dílne Zenyvmeste.sk pro vás máme osvědčený recept na výborný čokoládový cheesecake

Zkuste i skvělý recept na nejlepší honzovy buchty s povidlly

Fit mandlový chlebíček - vyjímečný recept

(na 10 porcíí)


Ingrediencie

  • 30 g - kakao
  • 2 ks - banán
  • 500 g - jahody
  • 150 ml - mléko
  • 1 ks - kypřící prášek
  • 3 ks - vejce
  • 1 špetka - sůl
  • 1 kelímek - zakysaná smetana
  • 50 g - máslo
  • 200 g - mandlová mouka
  • 50 g - arašídové máslo
  • 120 g - Xylitol
  • 120 g - bílý jogurt
  • 1 tabulka - hořká čokoláda
Poslat jako nákupní seznam



Fit mandlový chlebíček - vyjímečný recept

Fit mandlový chlebíček - postup přípravy

Ingredience: 200 g mandlové mouky, 50 g arašídového másla, 3ks vejce, 150 ml mléka, 120 g Xylitolu, 120 g bílého jogurtu, 50 g másla, 30 g kakaa, 1 kypřící prášek, špetka soli, 500g jahody, 2-3 banány, na polevu: 1 kelímek zakysané smetany, tabulka hořké čokolády

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Vyšleháme sníh

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh.    

2. Vytvoříme směs

Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme mléko, máslo, jogurt a arašídové máslo. Vše promícháme.

3. Přidáme mouku a kypřící prášek

Ke směsi přidáme mouku, kypřící prášek a nakonec metličkou přimícháme sníh.

 4. Rozdelíme si těsto

Těsto si rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao.

5. Mramorování

Připravíme si formu na chleba. Lžící přidáme světlé těsto, potom tmavé a zase světlé, tak aby vzniklo mramorování.

6. Pečeme, připravujeme polevu

Troubu předehřejeme na 170 °C a dáme péct na 50 minut. Mezitím připravíme polevu. Rozpustíme čokoládu do které zamícháme smetanu. Dáme na hodinu vychladit do lednice. 

7. Dáme uležet a servírujeme

Polevu vylijeme na chlebíček a dáme na 2 hodiny uležet do lednice. Tip: Skvěle chutná s čerstvým ovocem.

Dobrou chuť!

Zkuste i skvělý recept na třešňovou hrníčkovou bublaninu z dílně Receptydobrekuchyne.cz

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty