Jednoduché vepřové špízy, autorka receptu a foto: Kristýna
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě, kde chutnají taky skvěle.
Chutné vepřové špízy se připravují z kombinace masa, slaniny a zeleniny. Jsou na přípravu jednoduché a na grilování velice oblíbené a to hlavně v létě.
Špíz je tyčka buď kovová nebo dřevěná, na kterou dáváme maso, slaninu nebo jakoukoliv zeleninu vhodnou na pečení nebo grilování. Špíz označujeme jako celý pokrm, který je na tyčce. Já používám na špízy tyčku kovovou, nebo ji můžeme po umytí používat víckrát.
Na jednoduché vepřové špízy já volím určitě vepřové plecko a anglickou slaninu. Vy ale klidně experimentujte nebo skoušejte co vám nejlépe chutná. Pečeme v troubě tak zhruba 1 hodinu. Špízy pak podáváme s pečenými bramborami nebo jen tak s chlebem. Neváhejte a pusťte se do jejich přípravy!
Ženy v meste pro vás mají i další úžasné recepty z vepřového masa na grilu
(na 6 porcí)
Ingredience: 1 kg vepřového maso (já volím vepřové plecko), 3 velké cibule, 400 g slaniny (anglická), 5 zelených paprik, čajová lžička soli, 5 polévkových lžic oleje, půl balíčku grilovacího koření
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Maso, slaninu, cibule a papriky nakrájíme na kostky a rozdělíme si všechno zvlášť do misek.
Nejdřív na špejli napíchneme maso, potom cibuli, slaninu a naposled papriku. Takto napichujeme postupně za sebou a celé ukončíme zase masem.
Špízy ukládáme na plech jeden vedle druhého, z tohoto množství jsme udělala 8 velkých a 4 malé špízy. Záleží na velikosti špízu.
Do misky si dáme olej a přimícháme koření. Směsí potřeme špízy z každé strany.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C cca na 1 hodinu.
Podáváme s pečenými bramborami.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i recept na skvělou vepřovou pečeni
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Když se řekne znojemská omáčka, hned cítím tu nezaměnitelnou nakyslost omáčky, která je u nás tak oblíbená.