Nákupní seznam

Jednoduchý a zdravý okurkový salát, oblíbený RECEPT

02.03.2021

  • 3.0/5

Okurkový salát, oblíbený, jednoduchý a zdravý recept webu ReceptyDobréKuchyně.sk.

Okurkový salát, recept

Na našem webu vám přinášíme i recept na oblíbený recept na okurkový salát. Vyzkoušejte. Salát z okurek má málo kalorií, chutná úžasně.

Můžete si ho dopřát bez výčitek. Čerstvé zeleninové saláty se těší velké oblibě, protože jsou rychlé a jednoduché na přípravu. A právě saláty ze zeleniny potěší i naše zdraví.

Inspirujte se našim okurkovým salátem pro celou rodinu. Ať se líbí. Pokud máte domácí okurky, úžasná volba.

Zelené okurky obsahují velmi mnoho vody, téměř žádné kalorie, přitom však mnoho vitamínů a živin. Prospívají našemu tělu nejen zevnitř, ale i zvenku, zkrášlují pokožku a vlasy.

Okurka hydratuje, působí antioxidačně, je výborná na hubnutí. Zabraňuje zácpě, podporuje zdravé střeva, srdce a zrak, má silné protirakovinné účinky.

Máme pro vás i recept na mrkvovo-jablečný salát plný vitamínů

Svěží okurkový salát pro celou rodinu

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Počet porcí: 4

Z vitamínů okurky obsahují vitamíny skupiny B, vitamin A a C, z minerálů je to síra, mangan, fosfor, vápník, draslík a bór. Úžasná kombinace pro naše zdraví.

Připravte si s námi jednoduchý a zdravý okurkový salát. Pokud sladíte medem, zvolte med, ocet můžete zaměnit za citrónovou šťávu.

Když si pokapete nakrájenou cibuli citrónovou šťávou a necháte alespoň 5 minut odstát, bude snadněji stravitelná.

Nejlepší zdravý okurkový salát se značkou Dobrá kuchyně. Dobrou salátovou chuť vám přejeme.

A co třeba recept na bramborový salát s majonézou? Vyskoušejte

Výborný okurkový salát - ingredience

(na 4 porce)


Ingrediencie

  • 2 polévkové lžíce - olej
  • 2 dl - voda
  • 1 podle chuti - krystalový cukr
  • 1 ks - cibule
  • 1 podle chuti - sůl
  • 1 podle chuti - pepř
  • 4 - 5 ks - okurka
  • 1 podle chuti - citrónová šťáva
Poslat jako nákupní seznam



Jednoduchý a zdravý okurkový salát, oblíbený RECEPTAutor - Nela

Výborný okurkový salát - postup receptu 

Ingredience - 4-5 ks - čerstvá okurka střední velikosti, 1 ks - menší cibule (nebo pažitka, jarní cibulka), 2 dl vody, 2 polévkové lžíce oleje (můžeme i vynechat). Na dochucení: sůl, pepř, citrónová šťáva (ocet), krystalový cukr (med) - podle chuti.

  1. Zelené okurky omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenčí plátky. Pokud máme okurky mladé, nejlépe domácí, můžeme je nastrouhat i se slupkou. Okurky si osolíme (polovina lžičky), aby pustily vlastní šťávu.
  2. Okurky necháme odstát 10-15 minut. Pokud by byla šťáva hořká, slijeme ji. Připravíme nálev, který sestává z vody (cca 2 dl), soli, mletého pepře, krystalového cukru nebo medu, citrónové šťávy nebo octa.
  3. Doladíme chuť nálevu, měl by být sladkokyselý. K okurkám můžeme ještě přidat nadrobno nakrájenou cibuli, pažitku nebo jarní cibulku a olej. Právě v tucích jsou rozpustné některé vitamíny. Salát dobře promícháme.

Tip Dobré kuchyně: Zdravý okurkový salát necháme dobře zchladit, tehdy bude ještě chutnější a osvěžující.

Dobrou okurkovou chuť.

Máme pro vás taky recept na najjednoduchší uhorkový šalát, zdravý a fit recept slovenského webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty