Nadýchaná třešňová bublanina s třtinovým cukrem, autorka receptu a foto: Kristýna
Nadýchaná třešňová bublanina Receptů Dobré Kuchyně je vděčný moučník, který je jednoduchý, rychlý a mají ho rádi snad všichni. Tento recept jsme ozvláštnili třtinovým cukrem, který bublaninu lehce obarví do zlatova a bublanina je ještě chutnější díky jemně karamelové chuti.
Třtinový cukr navíc obsahuje zdravou trstinovou melasu, známou jako černý zázrak, která nám dodává spoustu vitamínů, minerálů a dalších aktivních zložek.
I když bublaninu označujeme za tradiční letní moučník, je oblíbená celoročně, s různým sezónním ovocem. Já jsem si vybrala naše fantastické třešně. Nezapomeňte, čím víc jich dáte, tím bude bublanina šťavnatější.
Udelejte si nadýchanou třešňovou bublaninu s třtinovým cukrem ještě dnes!
Na webu Ženy v meste máme pro vás i další skvělé recepty na koláče
(na 12 kousků)
Ingredience: 200 g hladké mouky, 4 ks vejce, 200 g třtinového cukru (může být i jiný cukr), 1 balíček kypřícího prášku, 100 ml oleje, 100 ml vody, špetka soli, třešně (libovolný počet, čím víc dáte, tím bude bublanina šťavnatější), 1 balíček vanilkového cukru
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Nejdřív oddělíme žloutky a od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a třtinovým cukrem do husté pěny.
Za stálého míchání žloutků s cukrem, přidáme vodu a olej. A postupně mouku s kypřícím práškem.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli a ruční metličkou přimícháme sníh k těstu.
Těsto vylijeme na plech, který si předem potřeme máslem a vysypeme moukou. Na těsto poklademe třešně podle chuti.
Dáme péct na 170 °C cca 35 minut. Bublaninu můžeme posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Máme pro vás i tradiční recept na masopustní šišky
Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte zapečený květák, výborný oběd nebo večeři.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.