Nákupní seznam

Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept

30.06.2022

  • 3.3/5

Pohádkové Honzovy buchty z kynutého těsta, které jsou vláčné a nadýchané. Skvělá svačina dětičkám do školy nebo na snídani pro celou rodinu. Linoucí se vůní vzbuzují vzpomínky na dětství.

Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept, autorka receptu a foto: Kristýna

Pohádkové Honzovy buchty z kynutého těsta, které jsou vláčné a nadýchané. Skvělá svačina dětičkám do školy nebo na snídani pro celou rodinu. Linoucí se vůní vzbuzují vzpomínky na dětství.

Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept

  • Doba přípravy min.: 120
  • Doba pečení min.: 30
  • Počet porcí:  20 buchet

Honzovy kynuté buchty patří k oblíbeným sladkým pokrmům skvělé a vyhlášené české kuchyně. Pohádkové nadýchané buchty jako od babičky nesmí na vašem stole chybět.

Při přípravě si postupně uděláme kvásek, vypracujeme těsto, které necháme  nakynout, buchty pak pečeme v troubě. Pokud použijete pravá domácí povidla, zkuste je mírne řediť vodou. Postupujte podle našeho přehledného postupu, budete spokojení.

Honzovy buchty s povidly podle receptu z dílně Recepty Dobré Kuchyně jsou jednoduché, dejte se do toho!

Vyzkoušejte také skvěly recept na kynuté pařené buchty s povidly, který vám přináší Ženy v meste.

Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept

(na 20 buchet)


Ingrediencie

  • 1 čajová lžyčka - krystalový cukr
  • 1 špetka - sůl
  • 42 g - droždí
  • 100 g - moučkový cukr
  • 500 g - hladká mouka
  • 100 g - máslo
  • 250 ml - polotučné mléko
  • 1 kelímek - povidla
  • 2 ks - žloutky
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší Honzovy buchty s povidly, top recept

Nejlepší Honzovy buchty s povidly - postup přípravy

Ingredience: 500 g hladké mouky, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 42 g droždí, 2 žloutky, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 kelimek povidel

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Uděláme kvásek

Prosejeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a posypeme lžičkou cukru. Zalijeme polovičkou teplého mléka a necháme 10 minut v klidu.

2. Smícháme suroviny

Do připraveného kvásku přidáme zbytek mléka, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky a cukr.

3. Vypracujeme těsto

Těsto vypracujeme buď rukou, vařečkou nebo ideálně robotem klidně 10-15 minut až bude těsto na hranici lehké lepivosti.

4. Těsto necháme nakynout

Těsto necháme hodinu a půl odpočinout pod utěrkou. Můžeme ho lehce posypat moukou. Přibližně v polovině znovu prohněťte.

5. Těsto rozválíme a rozkrájíme

Těsto rozválíme na pomoučněné desce přibližně na výšku 7mm a nožem rozkrájíme na jednotlivé čtverce a lžičkou dáváme povidla. Cípy přitlačíme k sobě aby náplň nevytekla.

6. Buchty dáváme na plech

Do vymazaného plechu tukem, klademe buchtu jednu vedle druhé a buchty ještě tukem potřeme. Buchty necháme na 10 minut ještě nakynout na plechu.

7. Dáme péct

Troubu rozehřejme na 170 °C, pečeme 30 minut do zlatova. Po vytáhnutí buchty pocukrujeme.

Dobrou chuť!

Zkuste i výjímečný recept na tradiční masopustní babiččiny šišky z dílne Recepty Dobré Kuchyně

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty