Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept, autorka receptu a foto: Kristýna
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Udělejte receptem Dobré Kuchyně radost svým blízkým i sobě.
Moučník se skládá ze čtyř vrstev, křehké pevné těsto, jablka, sníh a zbylé těsto na posypání. Můj recept na Nejlepší hraběnčiny řezy je trošku poupravený, kde místo mouky pšeničné používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.
Příprava hraběnčíných řezú je nenáročná, a není ani drahá. Suroviny na ně máte doma běžně a neni jich moc. Jablko s tvarohem je pro mně top kombinace. Pusťte se do přípravy i když je to pro vás novinka.
Odlehčené hraběnčiny řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Moučník je třeba sníst ještě v den upečení, nebo má tendence na druhy den zvlhnout a moučník už tak dobře nechutná.
A co tak jablečný koláč z kuchyně zenyvmeste.sk. Nebo i Honzovy buchty s povidly. Vyzkoušejte také recept na valašský frgál. Vyzkoušejte také recept na jednoduché linecké těsto.
(na 9 kousků)
Ingredience: Těsto - 200 g celozrnné špaldové mouky, 60 g Xylitolu, 3 ks žloutků, 30 g másla, 125 g polotučného tvarohu, 1 balíček kypřícího prášku. Horní vrstva - 500 g jablek, 3 ks bílků, půl balíčku skořice, špetka soli, 30 g Xylitolu
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Všechny sypké suroviny na těsto zamícháme s mokrýma tzn. ze žloutky, tvarohem a máslem.
Asi ¼ těsta odebereme a dáme do mikroténového sáčku do mrazáku. Zbylé těsto namačkáme na plech.
Jablka ošoupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na plech na těsto a zasypeme skořicí.
Z bílků, se špetkou soli a xylitolu vyšleháme tuhý sníh, který dáme na jablka a na struhadle nastrouháme zamrzlé těsto na sníh.
Řez dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na 35 minut.
Moučník je třeba sníst ještě v den upečení, nebo má tendence na druhy den zvlhnout a moučník už tak dobře nechutná.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i další skvělé recepty na koláče
Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte zapečený květák, výborný oběd nebo večeři.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.