Nákupní seznam

Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept

08.08.2022

  • 2.6/5

Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.

Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept, autorka receptu a foto: Kristýna

Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Udělejte receptem Dobré Kuchyně radost svým blízkým i sobě. 

Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept

  • Doba přípravy min.: 15
  • Doba pečení min.: 35
  • Počet porcí: 9 kousků 

Moučník se skládá ze čtyř vrstev, křehké pevné těsto, jablka, sníh a zbylé těsto na posypání. Můj recept na Nejlepší hraběnčiny řezy je trošku poupravený, kde místo mouky pšeničné používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.

Příprava hraběnčíných řezú je nenáročná, a není ani drahá. Suroviny na ně máte doma běžně a neni jich moc. Jablko s tvarohem je pro mně top kombinace. Pusťte se do přípravy i když je to pro vás novinka. 

Odlehčené hraběnčiny řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Moučník je třeba sníst ještě v den upečení, nebo má tendence na druhy den zvlhnout a moučník už tak dobře nechutná.

A co tak jablečný koláč z kuchyně zenyvmeste.sk. Nebo i Honzovy buchty s povidly. Vyzkoušejte také recept na valašský frgál. Vyzkoušejte také recept na jednoduché linecké těsto.

Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept

(na 9 kousků)


Ingrediencie

  • 1 balíček - kypřící prášek
  • 1 špetka - sůl
  • 30 g - máslo
  • 90 g - Xylitol
  • 3 ks - žloutky
  • 200 g - špaldová celozrnná mouka
  • 125 g - polotučný tvaroh
  • 3 ks - bílky
  • 500 g - jablka
  • 1 půl balíčku - skořice
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept

Nejlepší hraběnčiny řezy, babiččin recept - postup přípravy

Ingredience: Těsto - 200 g celozrnné špaldové mouky, 60 g Xylitolu, 3 ks žloutků, 30 g másla, 125 g polotučného tvarohu, 1 balíček kypřícího prášku. Horní vrstva - 500 g jablek, 3 ks bílků, půl balíčku skořice, špetka soli, 30 g Xylitolu

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Připravíme těsto

Všechny sypké suroviny na těsto zamícháme s mokrýma tzn. ze žloutky, tvarohem a máslem.

2. Těsto dáme na plech

Asi ¼ těsta odebereme a dáme do mikroténového sáčku do mrazáku. Zbylé těsto namačkáme na plech.

3. Nastrouháme jablka

Jablka ošoupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na plech na těsto a zasypeme skořicí.

4. Vyšleháme sníh a přidáme zbylé těsto

Z bílků, se špetkou soli a xylitolu vyšleháme tuhý sníh, který dáme na jablka a na struhadle nastrouháme zamrzlé těsto na sníh.

5. Pečeme

Řez dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na 35 minut.

6. Podáváme

Moučník je třeba sníst ještě v den upečení, nebo má tendence na druhy den zvlhnout a moučník už tak dobře nechutná.

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i další skvělé recepty na koláče

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty