Nákupní seznam

Nejlepší kuřecí soté se zeleninou, fit RECEPT

18.04.2021

  • 5.0/5

Fit recept na kuřecí soté se zeleninou. Zdravý a rychlý oběd či večeře se značkou receptydobrékuchyne.cz. Stačí si popřát jen dobrou chuť.

Fit recept na kuřecí soté se zeleninou. Zdravý a rychlý oběd či večeře se značkou receptydobrékuchyne.cz. Stačí si popřát jen dobrou chuť.

Nejlepší kuřecí soté se zeleninou

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Tepelná příprava: 30 minut
  • Počet porcí: 4-5

Jednoduché kuřecí soté se zeleninou. Garantujeme, že si pochutná celá rodina. Skvělý fit recept i pro začátečníky.

Kuřecí soté je velmi oblíbené nejen u dětí, ale i dospělých. Maso nakrájené na nudličky nebo kostičky, s oblíbenou zeleninou.

Můžeme si ho připravit na mnoho způsobů.

Jako novinku dnes uvádíme fantastické kuřecí soté se zeleninou. Vyzkoušejte.

Máme pro vás taky grilované kuřecí prsa na pánvi, rychlý recept

Kuřecí soté se zeleninou

(na 4 až 5 porcí)


Ingrediencie

  • 1 podle chuti - kurkuma
  • 1 podle chuti - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - Solamyl
  • 1 podle chuti - sůl
  • 500 g - kuřecí prsa
  • 1 podle chuti - mletý kmín
  • 1 podle chuti - pepř
  • 2 polévkové lžíce - máslo, nebo olivový olej
  • 1 ks - větší cibule
  • 1 ks - malá mladá cuketa
  • 2 ks - mrkev střední velikosti
  • 2 plné hrsti - mražený hrášek
  • 1 podle chuti - míchané koření (čína, gyros, grilovací koření a pod.)
Poslat jako nákupní seznam

Nejlepší kuřecí soté se zeleninou, fit RECEPTAutor - redakce a Nela

Fantastické kuřecí soté se zeleninou - postup receptu

Ingredience - 500 g kuřecí prsa, 2 polévkové lžíce másla nebo olivového oleje, 1 ks větší cibule, 1 ks malá mladá cuketa, 2 ks mrkev střední velikosti, 2 plné hrsti mraženého hrášku, Na dochucení: sůl, pepř, mletý kmín, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na klouby, působí i protizánětlivě) nebo jiné oblíbené míchané koření (čína, gyros, grilovací koření apod.). Na zahuštění: malá lžička Solamylu rozmíchaná v trošce vody (můžeme i vynechat)

  1. Kuřecí maso omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na menší kostky. Maso také okořeníme oblíbeným kořením.
  2. Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme na nudličky. Cuketu také omyjeme (neloupeme) a nastrouháme také na nudličky.
  3. Připravíme si zelený mražený hrášek. Pokud je sezóna mladého zeleného hrášku, je to výborná volba do kuřecího soté.
  4. Kvalitní pánev dobře rozpálíme, přidáme máslo (olivový olej) a nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme do zesklovatí.
  5. K cibuli přidáme maso, můžeme i polévkovou lžíci mleté ​​červené papriky. Maso orestujeme, aby se zatáhlo, zbledne.
  6. K masu přidáme zeleninu, osmahneme ji na 10 minut. Potom pánev přikryjeme a vše restujeme na nižším stupni 5 minut.
  7. Potom maso se zeleninou podlijeme horkou vodou (cca 2,5 dl), dochutíme pokud je třeba, přikryjeme a dusíme do měkka.
  8. Chcete-li přírodní omáčku hustší, zahustíme ji Solamylem, který rozmícháme v trošce vody. Provaříme a podáváme.

Tip na závěr: Kuřecí maso si připravme den předem. Nakrájené na kostičky ho vložme do misky, přidejme polévkovou lžíci oleje a pepř podle chuti. Důkladně promícháme, uložíme do lednice na pár hodin. Masíčko bude mnohem chutnější a jemnější, rychleji se udusí, ušetříme si i čas při samotné přípravě.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty