Nákupní seznam

Nejlepší máslo s medvědím česnekem, ověřený RECEPT

31.03.2021

  • 5.0/5

Připravte si s námi vynikající domácí máslo z medvědího česneku, které chutná úžasně. Bylinkové máslo má mnoho vitamínů a živin.

Sezóna medvědího česneku je tady. Připravte si s námi vynikající domácí máslo z medvědího česneku, které chutná úžasně.

Bylinkové máslo má mnoho vitamínů a živin. Vyzkoušejte naši novinku.

Máslo s medvědím česnekem, ověřený recept

Medvědí česnek roste jako první léčiva bylinka na začátku jara. Má skvělé účinky pro náš organismus, je skutečným pokladem pro naše zdraví.

Ne nadarmo se mu říká zelený zázrak přírody. Máte hodně medvědího česneku a nevíte co s ním?

Udělejte si domácí máslo z medvědího česneku, které je skvělé na steaky, grilované maso, hodí se do omáček, polévek, na toasty.

Bylinkové máslo můžeme jednoduše natřít na chléb či pečivo, obložit zeleninou.

Máme pro vás taky recept na jednoduchý řepný salát, který si zamilujete

Fantastické máslo s medvědím česnekem - máslo plné živin

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Počet porcí: 1 máslo

Bylinkové máslo z medvědího česneku si můžeme i zamrazit, kdykoliv ho tak mít k dispozici, vydrží až do příští sezóny.

Do másla však nepřidáváme žádné koření, nedochucujeme ho. Použijeme pouze máslo a medvědí česnek.

Nejlepší strouhaná cuketa, recept na rychlou a zdravou přílohu

Chutné máslo s medvědím česnekem - ingredience

(na asi 250 gramú másla)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky
  • 1 podle chuti - sůl
  • 250 g - máslo
  • 1 na dochucení - citronová šťáva
  • 3 hrsti - Medvědí česnek
  • 1 podle chuti - parmazán
  • 1 podle chuti - mletý bílý pepř
Poslat jako nákupní seznam

Nejlepší máslo s medvědím česnekem, ověřený RECEPTFoto - Nela

Skvělé bylinkové máslo z medvědího česneku - postup receptu

Ingredience: 250 g máslo (82%) 3 plné hrsti čerstvého medvědího česneku na dochucení: sůl, pepř (nebo bílý pepř), můžeme přidat i nastrouhaný parmazán, citrónovou šťávu, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, kopr) - dle vlastní chuti pokud si chceme máslo z medvědího česneku zamrazit, použijeme pouze máslo a listy medvědího česneku.

  1. Listy medvědího česneku důkladně omyjeme a osušíme. Máslo z medvědího česneku si můžeme připravit tak, že si k změklému máslu přidáme nadrobno nakrájený česnek a promícháme. Máslo však můžeme rozmixovat najemno, bude mít nádhernou barvu. Bylinkové máslo dochutíme solí, mletým černým (nebo bílým) kořením, ale i nastrouhaným parmazánem a citrónovou šťávou. Parmezán a citrónová šťáva dodají máslu na výborné chuti. Můžeme přidat i čerstvé bylinky.
  2. Máslo s medvědího česneku vydrží uzavřené v ledničce pár týdnů. Můžeme ho i zamrazit, a to tak, že si máslo položíme na potravinářskou fólii (přeloženou vícekrát), vytvoříme pevné palice. Tak dáme máslo do mrazáku, když dobře ztuhne (není zcela zmrazené), vyjmeme ho a fólii odstraníme. Máslo z medvědího česneku nakrájíme na plátky podle potřeby. Plátky bylinkového másla skladujeme v dóze nebo mikrotenovém sáčku v mrazáku, používáme podle potřeby.
  3. Pokud máte hodně medvědího česneku, je vhodné jej ihned zpracovat, aby si česnek zachoval co nejvíce vitamínů a živin. V první řadě medvědí česnek sbíráme do otevřené nádoby, nejlépe do košíku, aby se listy nezapařily. Pokud si připravíte domácí máslo z tohoto zeleného pokladu, určitě si pochutnáte. Máslo z medvědího česneku má široké využití do mnoha jídel. Výhodou je, že jeho příprava vám nezabere mnoho času, zvládne ji i každý začátečník. Připravte si fantastické máslo plné zdraví.

Tip na závěr: Máslo z medvědího česneku chutná úžasně na křupavém chlebu či pečivu. Je vynikající do šoupání brambor, na steaky, ke grilovanému masu, do omáček a polévek. Vyzkoušejte. Dobrou česnekovou chuť.

Máme pro vás taky recept na výborné máslo z medvědího česneku, recept plný živín slovenského webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty