Nejlepší mrkvovo-ořechová bábovka, autorka receptu a foto: Kristýna
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu. Vyskoušejte si skvělý fit recept Dobré Kuchyně.
Vlašské ořechy v mrkvovo-ořechové bábovce podporují naši zdravou tělesnou hmotnost a odbourávání tuků, pomáhají potlačovat hlad. Ořechy dodají vašemu tělu také omega-3 mastné kyseliny, rostlinné steroly a vitamíny.
Mrvev je zase bohatá na vlákniny a antioxidanty, ale hlavně na vitamín A, důležitý pro vaše oči.
Do mrkvovo-ořechové fit bábovky jsem použila třtinový cukr, obsahující zdravou melasu, známou jako černý zázrák. Dodáva nám spoustu minerálů, vitamínů a dalších aktivních zložek. Cukr bábovku zabarví jemně do zlatova a ta je ještě chutnější díky jemně karamelové chuti.
Uvařte si kávu a vychutnejte k ní šťavnatou bábovku s klidným svědomím, že nehřešíte.
Máme pro vás i další skvělé recepty na bábovku z kuchyně webu Ženy v meste. Máme také recept na babiččinu ořechovou bábovku. Zkuste také recept na cheesecake s ovocem.
(na 12 kousků)
Ingredience: 250 g mrkvy, 200 g namletých vlašských ořechů, 4 ks vejce, 50 g špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 2 čajové lžičky kypřícího prášku, olej na potření bábovkové formy, strouhaný kokos na posypání formy
Tip pre vás
[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]
Vejce rozbijeme a oddělíme bílky od žloutků. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme pěnu.
Mrkve očistíme a na jemno nastrouháme. Ořechy pomeleme.
Z bílků pomocí šlehače nebo robota vyšleháme sníh. Šleháme 10 minut, dokud nebude sníh tuhý.
Ke žloutkům s cukrem přidáme mrkve, ořechy a vše promícháme.
Do směsi na závěr ruční metličkou přimícháme sníh z bílků.
Formu na bábovku vytřeme olejem a vysypeme kokosem.
Těsto vylijeme do formy a dáme péct na 170 °C na 45 minut.
Dobrou chuť!
Skuzte i vyjímečný fit recept na mandlový chlebíček. Vyzkoušejte také náš recept na křehké kokosové rohlíčky.
Stačí jen několik surovin, které dost možná už máte doma, a za pár minut vykouzlíte zapečený květák, výborný oběd nebo večeři.
Šťavnatý zdravý cuketový perník je dobrá volba, když nevíte co s nadbytečnou cuketou. Potěšíte s ním celou rodinu.
Pokud přemýšlíte co na stůl pro návštěvu a chcete aby to bylo rychlo upečené a chutné, jsou pizza šneky skvělá volba. Naše oblíbená svačina na koupaliště nebo na výlet.
Bábovka z ořechů a mrkvy má krásně zlatou barvu, skvělou chuť a navíc je plná zdravých věcí, které podporují naši imunitu.
Jednoduché vepřové špízy Dobré Kuchyně jsou skvělá letní pochoutka z grilu, ale můžeme je také připravit doma v troubě.
Hraběnčiny řezy se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších moučníku v Česku. Místo pšeničné mouky používám mouku špaldovou a sladím cukrem s méně kaloriemi a také vhodnějším pro diabetiky.