Nákupní seznam

Nejlepší pečené brambory v troubě, ověřený RECEPT

07.02.2021

  • 5.0/5

Nejlepší pečené brambory v troubě, ověřený recept dobré kuchyne. Garantujeme, že si pochutnáte.

Nejlepší pečené brambory v troubě

Fantastické pečené brambory, top recept se značkou Dobré kuchyně. Vynikající příloha z brambor pro celou rodinu.

Brambory u nás patří mezi nejoblíbenější přílohy. Dnes vám Dobrá kuchyně nabízí jednoduchý recept i pro začátečníky na křupavé brambory pečené v troubě na pečícím papíře.

Chutnají úžasně. Inspirujte se. Vynikající křupavé brambory, recept jak připravit úžasné pečené brambory.

Recept na poctivou česnečku s bramborem - kliknete

Pečené brambory v troubě

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Brambory jsou skvělou přílohou. Ať už vařené, omaštěné máslem, štuchané, v bramborové kaši, ale co řeknete na křupavé pečené?

Vynikající dobrota. Jsou dokonalé i bez ničeho. Kuchyně webu Dobrá kuchyně pro vás připravila novinku, nejlépe pečené brambory, kterým neodoláte.

Pokud máte brambory nové, ponechte i slupku. Brambory můžete také oloupat a tak si je upéct. Délka pečení brambor záleží na druhu a velikosti tvarů, je dobré je sledovat, aby byly úžasně křupavé. Přejeme vám dobrou chuť.

Nejlepší recepty na oběd webu ReceptyDobréKuchyně.cz

Pečené brambory - ingredience

(pro 4 osoby)


Ingrediencie

  • 1 na dochucení - mletá červená paprika
  • 1 na dochucení - sůl
  • 12 ks - brambory
  • 6 polévkových lžic - olivového oleje
  • 1 na dochucení - drcený kmín
  • 1 na dochucení - sušený česnek
  • 1 na dochucení - grilovací koření
  • 1 na dochucení - koření na pečené brambory
  • 1 ks - pečící papír
Poslat jako nákupní seznam

Nejlepší pečené brambory v troubě, ověřený RECEPTAutor - Nela

Pečené brambory v troubě na papíře, postup receptu

Ingredience - cca 12 brambor střední velikosti (na osobu počítáme cca 3 ks), 6 polévkových lžic olivového oleje. Na dochucení: sůl, drcený kmín, mletá červená paprika, sušený česnek nebo grilovací koření, pepř na pečené brambory (podle chuti), pečící papír.

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou. Když sevřou, vytvoří se pěna, brambory odstavíme, vodu slijeme. Přidáme olivový olej a koření. Promícháme.
  2. Pro přípravu pečených brambor je vhodné zvolit takový "mastnější" druh, ne brambory sypké. Koření můžeme přidat klasické, sůl, drcený kmín, mletou červenou papriku, sušený česnek, případně jiné oblíbené.
  3. Připravíme si větší plech, který vyložíme pečícím papírem. Brambory rovnoměrně rozvrstvíme a dáme péct do rozehřáté trouby na 200 oC. Pečeme do měkka a zlatova cca 40 minut, podle potřeby.

Tip Dobré Kuchyně: Křupavé pečené brambory jsou výbornou přílohou k masu, rybě, ale i grilovanému či smaženému sýru. Pokud milujete pečené brambory a chcete je trochu odlehčit, zvolte čerstvé zeleniny salát jako my. Dokonalá pochoutka.

Dobrou chuť.

Máme por vás taky recept na najlepšie pečené zemiaky na papieri slovenského webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty