Nákupní seznam

Nejlepší pudinková buchta, fit recept

01.08.2022

  • 3.5/5

Pokud vás honí mlsná na super vláčnou buchtu, máme pro vás recept Dobré Kuchyně na výbornou pudinkovou buchtu v odlehčené a zdravější verzi.

Nejlepší pudinková buchta, autorka receptu a foto: Kristýna

Pokud vás honí mlsná na super vláčnou buchtu, máme pro vás recept Dobré Kuchyně na výbornou pudingovou buchtu v odlehčené a zdravější FIT verzi. 

Nejlepší pudinková buchta, fit recept

  • Doba přípravy min.: 10
  • Doba pečení min.: 40
  • Počet porcí: 8

Pudinková buchta je slazená xylitolem a čekankovým sirupem, díky němu má buchta méně kalorií než buchta s obyčejným cukrem. Xylitol nebo také březový cukr, je náhrada za cukr který má až o 40% nižší kalorickou hodnotu.

Čekankový sirup je sladidlo z kořene čekanky, který obsahuje jen minimum sacharidů oproti jiným sladidlům. Tip: Pokud by jste doma neměli čekankový sirup, lze nahradit i medem.

Nejlepší fit pudinkovou buchtu před upečením ozdobíme ovocem podle vaší chuti, nebo které doma najdeme. Nejvíc se hodí jahody, rybíz nebo maliny. Já jsem na vláčnou fit buchtu s pudinkem použila jahody a třešně ze zahrádky, chutí skvěle.

Máme pro vás i další úžasné recepty na koláče z dílne Zenyvmeste.sk 

Nejlepší pudinková buchta, fit recept

(na 8 porcí)


Ingrediencie

  • 1 balíček - vanilkový puding
  • 1 ks - banán
  • 1 půl balíčku - kypřící prášek
  • 3 ks - vejce
  • 40 g - Xylitol
  • 430 ml - polotučné mléko
  • 200 g - špaldová celozrnná mouka
  • 3 polévkové lžíce - čekankový sirup
  • 30 g - kakový prášek
  • 250 g - polotučný tvaroh
  • 1 podle chuti - libovolné ovoce
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší pudinková buchta, fit recept

Nejlepší pudinková buchta, fit recept - postup přípravy

Ingredience: Těsto - 1 banán, 200 g špaldové celozrnné mouky, půl balíčku kypřícího prášku, 3 ks vajíček, 3 polévkové lžíce čekankového sirupu, 130 ml polotučného mléka, 30 g kakaového prášku, Pudingová vrstva - 300 ml polotučného mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 250 g polotučného tvarohu, 40 g Xylitolu, Ovoce - navrch přidáme jakékoliv ovoce, které doma najdeme, nejvíc se hodí jahody, rybíz nebo maliny.

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Rozmixujeme banán

Vezmeme banán, nejlépe přezrálý aby nám buchtu více osladil a vidličkou nebo klidně robotem banán rozmixujeme.

2. Připravíme těsto

Všechny suroviny na těsto, špaldovou mouku, kakový prášek, vajíčka, čekankový sirup, polotučné mléko, kypřící prášek, přidáme k rozmixovanému banánu a promícháme.

3. Těsto vylijeme na plech

Vezmeme menší a vyšší plech a těsto vylijeme.

4. Připravíme pudingovou vrstvu

Uvaříme puding dle návodu na zadní straně. Ještě do teplého pudingu rozmícháme tvaroh.

5. Dáme puding na těsto

Puding lžící přidáme na těsto na plechu. Ozdobíme ovocem, já jsem použila jahody a třešně ze zahrádky.

6. Upečeme

Buchtu dáme péct do před vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut.

7. Servírujeme

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i vyjímečný recept na mandlový chlebíček ve FIT verzi.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty