Nákupní seznam

Nejlepší šťavnatý granadír (Grenadýrský pochod), top RECEPT

19.03.2021

  • 5.0/5

Vynikající šťavnatý granadír, jednoduchý a chutné oběd. Inspirujte se našim top receptem na výborný oběd či večeři bez masa. Granadír, nebo taky Grenadýrský pochod.

Vynikající šťavnatý granadír, jednoduchý Grenadýrský pochod. Inspirujte se našim top receptem na výborný oběd či večeři bez masa.

Granadír, nebo taky Grenadýrský pochod

Někteří ho milují, jiní velmi nemusejí. Pokud si však připravíte granadír podle našeho receptu, určitě si pochutnáte.

Když vaše polovička musí mít i maso, na vrch přidejte kus opečené krkovičky nebo uzeného masa.

Vyskoušejte i recept na nejlepší strouhanou cuketu - kliknete

Chutný granadír

  • Doba přípravy: 15
  • Tepelná příprava: 30
  • minut Počet porcí: 3-4

Chcete si připravit tradiční granadír (Grenadýrský pochod), ale nevíte jak na to? My vám poradíme. Nabízíme podrobný fotorecept.

Nejlepší šťavnatý granadír, granadiersky pochod. Vařte s námi tradičně, jednoduše a chutně. Přejeme vám dobrou chuť.

Máme pro vás taky recept na fantastická grilovaná kuřecí prsa na pánvi

Granadír, Grenadýrský pochod - ingrediencie


Ingrediencie

  • 3 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 - 2 polévkové lžíce - mletá červená paprika
  • 6 ks - brambory střední velikosti
  • 1 ks - cibule
  • 1 podle chuti - sůl
  • 1 podle chuti - pepř mletý
  • 30 g - máslo
  • 1/2 čajové lžičky - drcený kmín
  • 300 g - těstoviny, nejlépe flíčky
Poslat jako nákupní seznam



Nejlepší šťavnatý granadír (Grenadýrský pochod), top RECEPTAutor - Nela

Vynikající Grenadýrský pochod (granadír) - postup receptu

Ingredience: 6 ks brambor střední velikosti, 300 g těstoviny flíčky (případně jiný druh oblíbených těstovin) ,1 ks cibule střední velikosti, 30 g másla, 3 polévková lžíce olivového oleje (oleje). Na dochucení: sůl, pepř - podle chuti, ½ lžičky celé nebo drceného kmínu, 1-2 polévkové lžíce mleté červené papriky.

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na kvalitnější pánev nalijeme olej, rozehřejeme. Přidáme brambory, kmín a sůl. Brambory opékáme na středním stupni.
  2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na másle ji orestujeme až zesklovatí. Přidáme mletou červenou papriku.
  3. Takto připravenou cibuli přidáme k jemně opečeným bramborám. Promícháme. Brambory do granadíru múžeme opéct i spolu s cibulí, pak získají na chuti.
  4. Ke bramborám s cibulovo paprikovým základem přidáme přibližně 2 dl horké vody. Pánev přikryjeme a brambory dusíme do měkka. Trvá to 15 minut.
  5. Těstoviny flíčky (zvolit nemusíme pouze flíčky, ale i jiný menší druh těstovin) uvaříme ve větším množství vody s přidáním soli podle návodu.
  6. K změklým bramborám přidáme scezené těstoviny, které neproplachujeme. Promícháme, můžeme ještě dochutit, přidat sůl, i pepř.
  7. Grenadýrský pochod hned podáváme. Můžeme přidat petrželku, doplníme tak vitamín C. Výborně ladí s kyselou okurkou nebo zelným salátem.

Tip na závěr: Pro přípravu granadír můžeme zvolit i těstoviny celozrnné nebo špaldové, při intoleranci na lepek zase těstoviny bezlepkové. Naše kuchyně myslí na všechny.

Dobrou chuť přejeme.

Skuste taky recept na najlepší granadír slovenského webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty