Nákupní seznam

Nejlepší strouhaná cuketa, RECEPT na rychlou a zdravou přílohu

01.03.2021

  • 5.0/5

Nejlepší strouhaná cuketa, recept na rychlou a zdravou přílohu webu ReceptyDobréKuchyně.cz. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na skutečne výbornou přílohu.

Nejlepší strouhaná cuketa, recept na rychlou a zdravou přílohu webu ReceptyDobréKuchyně.cz. 

Strouhaná cuketa, recept na rychlou a zdravou přílohu

Fantastická strouhaná cuketa. Dnes vám přinášíme novinku, recept na nejlepší strouhanou cuketu na pánvi, přílohu zdraví a krásy. Cuketa je pokladem pro naše zdraví.

Detoxikuje a odvodňuje, zlepšuje naše trávení, má antibakteriální účinky. Působí i uklidňujícím spôsobem, posiluje svaly a srdce, je vhodná při cukrovce, dně, revmatismu, problémech s ledvinami, zvyšuje imunitu.

A prospívá štíhlé postavě.

Připravte si s námi fantastické grilované kuřecí prsa na pánvi

Vynikající strouhaná cuketa na pánvi

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Tepelná úprava: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Zelená cuketa obsahuje mnoho vitamínů, vitamín A, B, C, karoteny, vlákninu. Z minerálů mají zastoupení hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor.

Máte doma cuketu a nevíte co s ní?

Připravte si skvělou přílohu z cukety, nejlepší strouhanou cuketu na pánvi. Strouhaná cuketa výborně ladí s pečeným či grilovaným masem, chutná úžasně s různými přílohami. Inspirujte se.

Vyskoušejte i recept na pečené brambory v troubě - klikněte

Strouhaná cuketa na pánvi - ingredience

(na 4 porce)


Ingrediencie

  • 2 polévkové lžíce - olivový olej
  • 1 podle chuti - mletá červená paprika
  • 1 podle chuti - kurkuma
  • 2 ks - cibule
  • 1 podle chuti - sůl
  • 2 polévkové lžíce - máslo
  • 4 stroužky - česnek
  • 1 podle chuti - drcený kmín
  • 1 podle chuti - pepř
  • 4 ks - cuketa
Poslat jako nákupní seznam

Nejlepší strouhaná cuketa, RECEPT na rychlou a zdravou přílohuAutor - Nela

Fantastická strouhaná cuketa na pánvi, postup receptu

Ingredience - 4 ks menší mladá cuketa (1 velká cuketa), 2 polévkové lžíce olivového oleje (oleje), 2 polévkové lžíce másla, 2 ks cibule střední velikosti, 4 stroužky česneku (i více, podle chuti). Na dochucení: sůl, pepř, mletá červená paprika (může být i pálivá), drcený kmín, kurkuma (výborná na klouby, působí i protizánětlivě) - podle chuti.

  1. Menší cukety omyjeme, i se slupkou je nastrouháme na hrubší nudličky. Pokud máme cuketu větší, s tvrdou slupkou, cuketu oloupeme, střídku odstraníme a co nám zástane nastrouháme.
  2. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno. Na oleji a másle ji orestujeme do sklovata. Přidáme cuketu a pepř podle chuti - sůl, pepř, papriku, kurkumu, kmín.
  3. Orestujeme. Pak přidáme i rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek podle chuti. Pokud česnek nemáte rádi, můžete jej i vynechat. Cuketu restujeme do poloměkka.
  4. Cuketu restujeme pár minut, aby se odpařila tekutina, ale zároveň zůstala poloměkká. Když je cuketa příliš vodnatá, po nastrouhání ji jemně osolíme a vytlačíme od vody.
  5. Takto připravená cuketa je vynikající přílohou k různým druhům masa, pečenému i grilovanému. Je vhodné si cuketu připravit, pokud máme velmi kalorické jídlo.

Tip na závěr: Pokud máte rádi pálivé, můžete přidat i mletou pálivou papriku nebo nadrobno nakrájenou chilli papričku.

Dobrou cuketovou chuť.

Máme pro vás i recept na strúhanú cuketu webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty