Nákupní seznam

Poctivá česnečka s bramborem, tradiční RECEPT

07.02.2021

  • 5.0/5

Poctivá česnečka s bramborem, vyskoušejte tradiční recept dobré kuchyně. Vyzkoušejte naši vynikající polévku, která vás zahřeje.

Vynikající česnečka s bramborem

Chcete si posílit imunitu? Připravte si s námi česnečku. Vynikající česneková polévka s bramborem se značkou Dobré kuchyně.

Nabízíme skvělý recept, který se vyplatí vyzkoušet. Jednoduchý a rychlý recept i pro začátečníky.

Česnek je skutečným zázrakem pro naše zdraví. Má nejen antibakteriální a antivírusové účinky, je plný i důležitých minerálů. Připravte své rodině chutnou polévku. Ať se líbí.

Tohle je domácí česnečka. Stačí popřát už jen dobrou česnekovou chuť.

Máme pro vás i recept na pečené brambory v troubě - kliknete

Česnečka s bramborem

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Počet porcí: 4-5

Polévky se těší velké oblibě, protože jsou úžasné na oběd, ale i večeři. Inspirujte se naší výbornou česnečkou s bramborami, strouhaným sýrem a opečeným chleba.

Chutná polévka zahřeje a zasytí. Dnes vám přinášíme polévku, kterou si můžete uvařit během celého roku. Fantastická česneková polévka - česnečka, kterou musíte vyzkoušet. Vařte s námi hravě a zdravě. Vařte s Dobrou kuchyní.

Recept na úžasné polévky webu receptydobrekuchyne.cz

Poctivá česnečka s bramborem - ingredience

(pro 5 osob)


Ingrediencie

  • 1 na dochucení - sůl
  • 1 na dochucení - pepř mletý
  • 2 polévkové lžíce - máslo
  • 8 stroužků (případne i více dle chuti) - česnek
  • 2 ks - brambory
  • 1,5 litru - vývar (masový, zeleninový, z brambor)
  • 1 na dochucení - mletá červená paprika
  • 1 na dochucení - kmín celý
  • 1 podle chuti - strouhaný sýr
  • 1 podle chuti - opečená bagetka
  • 1 na dochucení - bylinky (petrželová nať, pažitka)
Poslat jako nákupní seznam

Poctivá česnečka s bramborem, tradiční RECEPTAutor - Nela

Poctivá česnečka - postup receptu

Ingredience - 8 stroužků česneku (i více, podle chuti), 2 polévkové lžíce másla, 2 ks brambor střední velikosti, 1,5 l vývar (masový, zeleninový, z brambor). Na dochucení: mletá červená paprika, pepř, celá kmín, vegeta (nemusí být), sůl. Do polévky: strouhaný sýr, opečená bagetka (krutony, smažený hrášek), bylinky (petrželová nať, pažitka).
  1. Připravíme si česnek, který oloupeme a protlačíme (nastrouháme). Množství záleží na každém individuálně, záleží jak ho snášíme. Necháme trošku odstát, aby se uvolnila chuť a živiny.
  2. Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme na struhadle (jako na jablka). Můžeme je nakrájet na kostičky. Brambory polévku zahustí. Pokud chceme pouze česnekový vývar, brambory vynecháme.
  3. Máslo zahřejeme a přidáme česnek. Opražíme, aby byl cítit. Pozor, aby se nepřipálil. Přidáme brambory. Promícháme. Zasypeme červenou paprikou, kmínem, pepřem. Trošku opražíme.
  4. Zalijeme vývarem (vodou). Vaříme do změknutí a dochutíme podle potřeby. Pečivo opečeme na olivovém oleji. Polévku podáváme horkou se strouhaným sýrem, opečeným pečivem a bylinkami.

Tip na závěr: Chcete ještě intenzivnější česnekovou chuť polévky? Přidejte rozmačkaný (nastrouhaný) česnek přímo do talíře před podáváním. Jen pozor na ten zdravý dech.

Dobrou chuť.

Máme pro vás i recept na rýchlu cesnakovú polievku slovenského webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty