Nákupní seznam

Šišky, tradiční masopustní, babiččin RECEPT

07.02.2021

  • 5.0/5

Výborné šišky, domácí, masopustní, tradiční recept. Masopust - období zábavy a dobrého jídla. Šišky již tradičně patří k tomuto období. Vyzkoušejte recept z dobré kuchyně.

Výborné šišky, domácí, masopustní, tradiční recept. Masopust - období zábavy a dobrého jídla. Šišky již tradičně patří k tomuto období. Vyzkoušejte recept z dobré kuchyně.

Šišky, tradiční masopustní, babiččin recept

Šišky, povidlové, výborné, chutné. Ještě jste je nedělali? Vyzkoušejte náš recept a připravte si vláčné, domácí šišky, kterým jednoduše neodoláte.

Vyzkoušejte recept na tradiční masopustní šišky z podle receptu naší Dobré Kuchyne. Určitě se k němu vrátíte a pomůže vám vytvořit v domácnosti pravou masopustní náladu. A nemusí být právě ani masopust.

Nejlepší kakaový závin, ověřený fotoRECEPT - kliknete

Masopustní šišky

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Čas kynutí těsta: 1-1,5 hodiny
  • Počet kusů: 80 ks (menších šišek)

Milujete šišky? Nevíte jak na to? Dobrá kuchyně vám nabízí podrobný fotorecept na nejlepší masopustní šišky podle babiččina receptu. Určitě jim neodoláte.

Recept pro vás - Třešňová bublanina hrníčková, ověřený recept

Skvelé šišky, ingredience

(na 50 až 80 kusú, dle velikosti a libosti)


Ingrediencie

  • 4 PL - olej
  • 250 ml - mléko
  • 4 ks - vejce
  • 1 špetka - sůl
  • 1 kostka (42g) - droždí
  • 500 g - hladká mouka
  • 4 PL - cukr moučka
  • 4 PL - um
  • 1 špetka - citrónová kůra
  • 1 podle potřeby - olej na smažení
  • 1 ks - vanilínový cukr
Poslat jako nákupní seznam

Šišky, tradiční masopustní, babiččin RECEPTNela

Jemné šišky z kynutého těsta, postup receptu

Ingredience (80 ks) - 500 g hladká mouka, 250 ml mléka, 1 ks vejce, 3 ks žloutek, 1 ks droždí (42 g), 4 polévkové lžíce práškového cukru, 1 vanilínový cukr, 4 polévkové lžíce oleje, 4 polévkové lžíce umu, špetka soli, citrónová kůra, olej na smažení.

  1. Připravíme si kvásek. Do 1 dl vlažného mléka zapracujeme nadrobené droždí, lžíci cukru a trošku mouky. Utřeme a necháme odstát, pokud nám kvásek nenaroste dvojnásob. Do větší misky si přidáme zbytek mléka, vejce, žloutky, zbylý cukr a pak vymícháme. Přidáme um, olej.
  2. Postupně zapracujeme taky mouku se špetkou soli, nastrouhanou citronovou kůru (když nechceme, nemusíme). Vypracujeme si vláčné těsto, pokud se nám zdá tuhé, můžeme přidat ještě trošku mléka. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Pokud zdvojnásobí objem, přendáme ho na dřevěnou desku, kterou jsme si posypali moukou (aby se těsto nepřilepilo). Necháme ještě chvíli odpočinout. Těsto vyválíme a pomoučenou skleničkou vykrojíme malá kolečka. Ty necháme ještě trošku podkynout.
  4. Do hrnce si přidáme větší množství oleje (šišky musejí plavat), a do horkého přidáváme kolečka, do kterých si uděláme prsty uprostřed dírku (abychom měli místo na džem, povidlu). Smažíme z obou stran dozlatova. Přendáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
  5. Hotové šišky posypeme práškovým cukrem, do jamek dáme lžíci libovolného džemu nebo marmelády, nejlépe domácího. Můžeme ozdobit ještě šlehačkou, jogurtem.
  6. Z této dávky si upečeme 80 ks menších koblih. Pokud je to hodně, připravíme si je z poloviční dávky. Pokud zvýší (což asi ne, protože velice chutnají), můžeme si je zamrazit a sladkou pochoutku kdykoliv ohřát.

Dobrú chuť.

Máme pro vás taky recept na tradičné šišky slovenského webu DobráKuchyňa.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty