Nákupní seznam

Tradiční čočka na kyselo, jednoduchý recept

04.07.2022

  • 5.0/5

Luštěnina, která má vysoký podíl bílkovin, proto se skvěle hodí do fit a zdravých jídelníčku. Jídlo, které zasytí a je rychle připravené. Čočkou na kyselo podle našeho receptu potěšíte nejen vegetariány.

Tradiční čočka na kyselo, autorka receptu a foto: Kristýna

Čočka je luštěnina, která má vysoký podíl bílkovin, proto se skvěle hodí do fit a zdravých jídelníčku. Jídlo, které zasytí a je rychle připraven. Skvěle se hodí na sobotu nebo všední den, kdy máte mnoho práce. Čočkou na kyselo podle našeho receptu potěšíte nejen vegetariány. Tento recept je bez zahuštění čočky, tudíž bez použití mouky. Takto připravená čočka nám chutná a nic jí nechybí.

Tradiční čočka na kyselo, jednoduchý recept

  • Doba přípravy min.: 10
  • Doba vaření min.: 40
  • Počet porcí: 8-10 porcí

K tradiční čočce na kyselo se hodí vejce na jakýkoliv způsob, já preferuji vejce na tvrdo. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou. Čočka na kyselo múže být skvělé a jednoduché jidlo bez masa, ale pro masožravce se skvěle hodí opečený párek, nebo taky uzené maso.

Zkuste i recepty na nejlepší recept na špenátový přívarek z dílne zenyvmeste.sk

Tradiční čočka na kyselo, jednoduchý recept

(na 8-10 porcí)


Ingrediencie

  • 1 podle chuti - krystalový cukr
  • 1 ks - cibule
  • 1 podle chuti - sůl
  • 1 podle chuti - pepř
  • 1 polévkové lžíce - sádlo, nebo olej
  • 2 polévkové lžýce - ocet
  • 500 g - čočka
Poslat jako nákupní seznam



Tradiční čočka na kyselo, jednoduchý recept

Tradiční čočka na kyselo, jednoduchý recept - postup přípravy

Ingredience: 500g čočky, 1 ks cibule, 1 lžíce sádla/ másla/ oleje, 2-3 lžíce octu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cukr dle chuti

Tip pre vás

[Více receptú z webu receptydobrekuchyne.cz naleznete zde - kliknite]

1. Čočku namočíme

Čočku namočíme alespoň na 1 hodinu do vody aby byla ponořená. V receptech často najdete,že čočku třeba máčet pár hodin i přes noc, kvůli době vaření. Já mám zkušenost že stačí i hodinu před vařením a čočka je po půl hodině uvařená.

2. Uvaříme

 V této vodě čočku uvaříme do měkka zhruba 30 minut.

3. Osmažíme cibuli

Na tuku posmažíme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme k čočce. Cibuli často smažím na domácím sádle, už jen kvůli vůni a lepší chuti.

4. Čočku dochutíme

 Do čočky přidáme sůl a pepř podle chuti.

5. Přidáme ocet a sůl

Přidáme 2 lžíce octu, zkusíme podle toho přidáme cukr dle chuti.

6. Podáváme

K čočce se hodí vejce na jakýkoliv způsob. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou. Pro masožravce se skvěle hodí opečený párek.

Dobrou chuť!

Recepty Dobré Kuchyně vám přináší i nejlepší recept na strouhanou cuketu, rychlý a zdravý recept.

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty