Nákupní seznam

Třešňová bublanina hrníčková, ověřený recept

02.02.2021

  • 5.0/5

Výborná hrníčková třešňová bublanina, osvědčený recept. Připravit třešňovou bublaninu podle receptu z kuchyně portálu Recepty dobré kuchyně trvá pouze pár minut. Pokud nemáte třešně, využijte i jiné ovoce.

Výborná hrníčková třešňová bublanina, osvědčený recept. Připravit třešňovou bublaninu podle receptu portálu receptydobrekuchyne.cz trvá pouze pár minut. Pokud nemáte třešně, využijte i jiné ovoce.

Třešňová bublanina hrníčková

Třešňová bublanina patří do tradiční nabídky na našich stolech. Hrníčková koláče jsou mimořádně oblíbené, protože jejich příprava je jednoduchá, chutnají fantasticky a nepotřebujeme žádnou váhu.

Tak proč si neudělat i bublaninu. Vyzkoušejte náš recept na hrnkovou třešňovou bublaninu, kterou si připravíte za pár minut.

Máme pro vás taky recept na tradiční masopustní šišky

Bublanina s ovocem

  • Počet osob: 20
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba pečení: 30 minut

Pokud nemáte třešně, můžete použít jiné sezónní ovoce jako meruňky, maliny, borůvky a úspěch máte zaručen.

Hrníčková bublanina s ovocem - ingredience

(na 20 kouskú)


Ingrediencie

  • 1/2 hrníčku - olej
  • 1 hrníček - mléko
  • 2 hrníčky - polohrubá mouka
  • 1 hrníček - krystalový cukr
  • 2 ks - vanilinový cukr
  • 1 ks - kypřící prášek
  • 3 ks - vejce
  • 1 podle chuti - třešně
  • 1 podle chuti - ovoce
Poslat jako nákupní seznam

Třešňová bublanina hrníčková, ověřený receptAutor - Nela

Hrníčková bublanina s ovocem, postup receptu

Ingredience: hrnek 250 ml, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 2 ks vanilinový cukr, 1 ks kypřící prášek, 1 hrnek mléka, 3 ks vajec, ½ hrnku oleje třešně, nebo jiné oblíbené ovoce.

  1. Těsto si připravíme tak, že si smícháme "suché" a "mokré" ingredience.
  2. V jedné misce si smícháme mouku s krystalovým cukrem, vanilínovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva. Ve druhé misce si metličkou vymícháme vejce s mlékem a olejem. Potom do mouky vlijeme mokrou směs a vymícháme si vláčné těsto.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem nebo důkladně potřeme olejem. Vylijeme těsto, poklademe vypeckované třešně nebo jiné sezónní ovoce a pečeme cca 30 minut při teplotě 170-180oC. Můžeme použít i kompotované ovoce. Pokud máme hodně ovoce, můžeme použít větší plech cca 30x40 cm, bude nižší, pečeme kratší čas. Když chceme bublaninu vyšší, pečeme ji na menším plechu a pečeme ji déle, aby se propekla.
  4. Po upečení můžeme hrnkový koláček posypat práškovým cukrem, případně přidat kopeček šlehačky nebo zmrzliny, dozdobit meduňkou.

Dobrou chuť.

Vyzkoušejte také recept na výbornú hrnčekovú čerešňovú bublaninu webu Ženyvmeste.sk

Přihlaste se na náš newsletter

A čtěte nejnovější recepty bez reklamy!

Všechny recepty

Nejnovější jídla a koláče

Aktuální recepty